Kopš seniem laikiem pavāri pazīst koriandra sēklas ar saldeni sīvu garšu. Koriandrs ir bagātīgs magnija un vitamīna C avots. Svaigu, pavasarīgu aromātu piešķir salātiem, zupām, skābpiena produktiem. Efektīvi savienojams ar dārzeņiem, sevišķi sakņaugiem, vienlaicīgi atvieglo to sagremošanu. Sēklu novārījums ieteicams gremošanas traucējumu, cistīta novēršanai, augsta holesterīna līmeņa asinīs samazināšanai, nieru iekaisumu gadījumos. Sēklu ēteriskās eļļas stimulē kuņģa – zarnu trakta darbību, veicina sārņu izvadīšanu.
Indijas virtuve plaši izmanto koriandru, tas ir galvenais karri garšvielu maisījuma komponents. VоPоKо
Pagatavošanas revcepte
Kartupeļi ar tomātiem un puķu kāpostiem:
4 porcijas: 500 g kartupeļu, 500 gr puķu kāpostu, 500 gr tomātu, 3 ēdamkarotes Gi sviesta, 2 lauru lapas, 3 krustnagliņas, šķipsniņa muskatrieksta, 1/ tējkarotes koriandra, ½ tējkarotes paprikas, ½ tējkarotes sāls, zaļumi.
Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos, puķu kāpostus sadala rozetītēs, tomātiem noņem nomizu un sagriež gabaliņos. Sviestu uzkarsē traukā ar biezu dibenu, pievieno garšvielas, kartupeļus, puķu kāpostu, tomātus. Sautē apmēram 20 minūtes, kamēr mīksti. Pievieno sāli un zaļumus. Labu apetīti!
+371 286-688-54 herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222