Ingvera sakne - malta. Ingvera pulveris
Izcelsmes valsts: Indija
Ražotājs: Global Food Trading GmbH, Vācija
Iepakojums: 100g, 300g
Iespējams – vērtīgākā no visām garšvielām. Senatnē to dēvēja par „panaceju pret visām slimībām”. Visplašāk pielietotā garšviela kulinārijā. Universāls ārstniecības līdzeklis medicīnā. Satur gandrīz visas neaizstājamās aminoskābes. Regulāra pievienošana ēdienam nelielās devās palielina iekšējo siltumu, uzlabo apetīti, stimulē vielumaiņu, izvada no organisma sārņus. Ingvera tēja – lielisks līdzeklis pret saaukstēšanos. Dedzinošais ingvers šķidrina asinis, sakarā ar to smadzenes labāk tiek apgādātas ar skābekli, aktivizē uztveri un intelektu. Ļoti ieteicams intelektuāla darba cilvēkiem. Ingvera aromāts novērš apātiju, miegainību, pastiprina pašpārliecību, komunicēšanos un pievilcību.
V-P+K-
Kičari pagatavošanas recepte:
Kičari ir ļoti veselīgs un gašīgs ēdiens. Tas satur visu, kas organismam nepieciešams, turklāt Kičari minimāli patērē enerģiju tā sagremošanai, un tas veicina organisma attīrīšanu. Visu mūžu var pārtikt tikai no Kičari un saglabāt veselību!
Kičari Pančakarmai: 1 porcija.
1. Ar glāzi nomēra 1 tilpumu rīsu un ½ tilpumu Mung-dal (maš). Vienai lielai porcijai nepieciešams 1/3 200gr. glāzes rīsu. Proporcijas – atbilstoši.
2. Tējkannā uzvāra ūdeni.
3. Kastrolī, kurā gatavosiet ēdienu, ieliek 1-2 tējkarotes Gi sviesta, un liek uz uguns.
4. Kad sviests izkusis, nekavējoties pievieno garšvielas. 30-40 sekunžu laikā garšvielas pievieno sekojošā kārtībā: a) vispirms veselas sinepju un kumina sēklas, - abus pa 1/3 tējkarotes; b) pēc tam maltu kurkumu, ingveru, koriandru un asafetidu – pa ¼ tējkarotes.
5. Uzkarsētajam sviestam ar garšvielām pievienojam rīsus un dalu. Visu samaisa un apcep apmēram 1-2 minūtes.
6. Pievieno vārošu ūdeni – 4 daļas (attiecībā pret nomērīto rīsa tilpumu). Mērīšanu veic ar to pašu glāzi vai krūzīti.
7. Visu samaisām, viss vārās. Pievienojam methi lapas un sāli pēc garšas.
8. Var pievienot vienu nelielu burkānu un nedaudz ķirbi – Kičari būs sulīgāks un garšīgāks.
9. Tūlīt samazinām liesmu un uz 20 minūtēm uzliekam taimeri.
10. Pēc 20 min. Kičari gatavs. Uguni izslēdzam. Gatavs!
11. Mazliet uzliekam Gi sviestu, zaļumus un melno sāli.
Labu apetīti!