TOOR DAL lēcas
Izcelsmes valsts: Indija
Iepakojums: 500g
Tur dalu kultivē jau ilgāk kā 3000 gadus. Šis pākšaugs ir bagāts augu olbaltumvielu avots. Atšķirībā no dzīvnieku olbaltumvielām cilvēka organisms to viegli pārstrādā un izmanto.Tur dals ir ļoti barojošs, jo satur augsta līmeņa olbaltumvielas un svarīgas aminoskābēs: metionīnu, lizīnu un triptofānu. Kombinējot ar graudaugiem zirņi labi palīdz sabalansēt uzturu.
Lai uzlabotu pākšaugu uzņemšanu un samazinātu gāzu veidošanos zarnu traktā, nepieciešams pievienot garšvielu Asafetidu.
Pagatavošanas recepte.
Kotletes no Tur dala. 4 porcijām nepieciešams: 1 tasīte Tur dala, ¼ tasītes izmērcētu, notīrītu mandeļu, 1 tējkarote sāls, 1 burkāns, 1 sīpols, 3 zaļie pipari (var čili), var pievienot sagrieztu seleriju, 2 tējkarotes citronu sulas, Asafetidu un
Chana Masala.
Nomazgā un vāra Tur dalu 20-30 minūtes, kamēr kļūst mīksti, nolej ūdeni un noliek malā. Kamēr Tur dals vārās, uz pannas cepiet 1 tējkaroti Gi sviesta, ½ tējkarotes Chana Masala, un garšvielu Asafetidu (naža gals). Pievienojiet sarīvētu burkānu, sīki sagrieztu sīpolu, piparus, seleriju un sasmalcinātas mendeles. Cepiet, lai mandeles kļūst brūnganas. Tad mazliet atdzesējiet.
Izvārīto Tur dalu sablenderējiet un pievienojiet uz pannas saceptajiem dārzeņiem. Pievienojiet citronu sulu un vēlreiz izmaisiet. No biezeņa veidojiet nelielas kotletītes un panējiet nuta miltos (kviešu miltos, rīvmaizē), cepiet Gi sviestā uz vidējas uguns, kamēr rodas brīna garoziņa. Kotletes samērā mīkstas, tāpēc lietojiet platu lāpstiņu, lai apgrozītu. Kotletes pasniedziet karstas.
LABU APETĪTI!