Urid dal lēcas
Ražotājs: Sattva Foods Ltd, Indija
Iepakojums 500 g
Urid Dal lēcas satur maz tauku, daudz šķiedrvielu un bagātīgas ar proteīniem.
Urad dals nāk no Indijas, kur to kultivē kopš seniem laikiem. Urad dals ir gandrīz baltas pupiņas. Šis ir vismaigākais Dala paveids, izceļas ar neatkārtojamu aromātu, piemīt sildoša un piezemējoša iedarbība, sevišķi labi nomierina vatu, ja lieto mazās devās.
Šīs pupiņas satur divreiz vairāk olbaltumvielu nekā gaļa. Urad dals ļoti ieteicams veselībai, satur ļoti daudz barības vielu. Ieteicams cilvēkiem, kuri slimo ar cukura diabētu.
Lai uzlabotu pākšaugu izmantošanu un mazinātu gāzu veidošanos zarnās, jāpievieno naža galu Asafetidas, čili piparus vai ingveru.
Pagatavošanas recepte.
Mērce no Urad dala kašmiriešu gaumē. 4 porcijām nepieciešams: 1 tasīte Urad dala, 1 sīpols, 1 tomāts (vai tomātu pasta), ingvera gabaliņš (vai malts), 1 burkāns ½ tējkarote Gi sviesta, ¼ tējkarote sāls, šķipsniņa asafetidas, ¼ tējkarote kurkumas, ½ tējkarote
KASHMIRI MIRCH MASALA.
Dalu nomazgā, aplej ar 2 litriem ūdens un uzvāra. Noputo, samazina liesmu un vāra apmēram 40 minūtes, kamēr mīkstas (var saspiest starp pirkstiem). Saglabā tik daudz ūdens, lai pupiņas nosegtas, bet pārējo ūdeni, ja tas nav iztvaikojis, nolej.
Kamēr dals vārās, uz pannas izkausē sviestu un apcep garšvielas: kuminu, kurkumu, koriandru, asafetidu un KASHMIRI MIRCH MASALA. Pievieno sīki sagrieztus sīpolus, tomātu bez mizas, ingveru, burkānu un visu cep uz straujas uguns, nepārtraukti maisot līdz saturs iegūst zeltaini brūnu krāsu.
Apceptos dārzeņus un garšvielas pievieno kastrolī ar vārītajām pupiņām. Pievieno sāli, samaisa un vēl 2 minūtes turpina vārīt. Var pasniegt ar pankūkām vai rīsiem.
LABU APETĪTI!