Augstākās kvalitates Safrāns
Ražotājs: Rishta Spanish Saffron
Iepakojums: 1g
Safrānu dēvē par garšvielu karali. To gatavo no kaltētām krokusu drīksnām (Crokus sativus), kuru audzē Kašmirā, Spānijā, Portugālē un Ķīnā. Nosaukums „safrāns” cēlies no arābu „azafran”, kas tulkojumā nozīmē „dzeltens”.
Safrānam piemīt spēcīgs savdabīgs aromāts un rūgteni sīva garša. Tuvajos Austrumos un Dienvideiropā safrānu pievieno rīsu ēdieniem, arī izmanto kā krāsvielu mīklas izstrādājumos un gaļas ēdienu gatavošanā.
Katrā krokusa ziedā ir tikai trīs safrāna dzīslas, tāpēc viena kilograma safrāna iegūšanai vajadzīgs apmēram 300 000 ziedu, turklāt drīksnas izņem ar rokām. Safrāns ir ļoti dārgs, bet pat mazs safrāna daudzums ēdienā ir sajūtams. Tas ir smalks un patīkams aromāts. Ēdienam safrāns piešķir intensīvu oranži dzeltenu nokrāsu. To lieto konditorejas izstrādājumu, rīsu ēdienu un dzērienu krāsošanai un aromatizācijai.
Lai iegūtu spēcīgāku aromātu un spilgti oranžu toni, safrāna dzīsliņas uz sausas pannas un lēnas uguns nedaudz pagrauzdējiet, pēc tam saberziet pulverī un sajauciet ar ēdamkaroti silta piena. Šo maisījumu pievienojiet ēdienam, kuru gribat aromatizēt.
Pagatavošanas recepte
Safrāna rīss ar āboliem:
Domāts 4 porcijām. 1 bļodiņa basmati rīsu, 3 vidēja lieluma āboli, 2-3 ēdamkarotes cukura, ¼ tējkarotes safrāna, 2,5 bļodiņas ūdens rīsu gatavošanai, 2 ēdamkarotes tvaicēta sviesta, 1 kanēļa nūjiņa, 4 krustnagliņas, 6 kardamona pākstis, 1 lauru lapa, 50 g mandeļu plāksnītēs, 50 g rozīņu.
Nomazgājiet rīsus, nolejiet ūdeni. Nomizojiet ābolu, izņemiet serdi un sagrieziet gabaliņos. Sagatavojiet sīrupu: cukuru, šķipsniņu safrāna 1 bļodiņā ūdens vāriet 30 min, kamēr paliek 1/3 no sākotnējā tilpuma. Karsējiet Gi sviestā kanēli, kardamonu un lauru lapu. Samaisiet un pievienojiet rīsus. Maisot cepiet 3 min, pievienojiet ūdeni un ļaujiet uzvārīties, tad pievienojiet atlikušo safrānu, uzlieciet vāku un uz lēnas uguns vāriet 10 min. Kastroli noņemiet no uguns. Rīsos izveidojiet padziļinājumu un ielieciet tur ābolus, nedaudz sīrupa, rozīnes un sagrieztās mandeles. Tam virsū uzlieciet rīsus un pārlejiet ar atlikušo sīrupu. Uzlieciet vāku un uz lēnas uguns vāriet 15 min., kamēr rīsi gatavi. Izņemiet pievienotās nesasmalcinātās garšvielas un uzmanīgi samaisiet. Labu apetīti!
|
+371 286-688-54 herbals@herbals.lv SIA ELFARM HERBALSHOP LV40003936046 Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija Rekvizīti norēķiniem: AS Swedbank HABALV22 KONTS: LV66HABA0551017184222 |
Akcijas Kā pasūtīt? Kur nopirkt? Kā pasūtīt? Draugi Aurvēdiskie augi Uzzini savu Došu |
Dabur Organic India Himalaya Drug Planet Ayurveda Indian Henna Bioherba Herbals Diet Swanson LIFELINES |
|