Coriander Seeds (Dhania)
Ražotājs: Global Foods Ltd, Indija
Iepakojums: 100g
Koriandra sēklas izmanto maizes, cepumu, konservu, dzērienu gatavošanā, kā arī pievieno kūkām, protams, arī piparkūkām, marmelādēm un krēmiem. Koriandra sēklu garšu raksturo kā riekstainu, asu ar apelsīna pieskaņu. Koriandra sēklas izmanto marinēšanai. No koriandra sēklām iegūst arī “citrolu”, ko lieto kā gremošanu stimulējošu preperātu gatavošanā.
Koriandra sēkliņas labi sader arī ar citām garšvielām, piemēram, ingveru, ķiplokiem, kardamonu.
Ja no koriandra sēklām vēlas iegūt pēc iespējas intensīvāku garšu, tad tās sasmalcina – vai nu saberž vai arī samaļ, taču to dara mirkli pirms lietošanas, jo citādi aromāts ātri vien izvējosies. Tieši šī iemesla dēļ nav ieteicams veikalos pirkt maltu koriandru, bet gan veselas sēkliņas un pašam tās sasmalcināt tad, kad nepieciešams.
Koriandra sēklas veselībai: Koriandrs uzlabo vielu maiņu, sviedrējoša, urīndzinēja, pretgāzu, stimulējoša. Piemīt atvēsinošas īpašības. Koriandra sēklas lieto ēstgribas un gremošanas uzlabošanai, pret meteorismu, gastrītiem, čūlas slimībām. Tas ir labs antiseptisks, atkrēpojošs un žultsdzenošs līdzeklis.
Lieto kā urīndzenošu līdzekli, ja ir dedzinošas sāpes pie urinēšanas. Gatavo tēju no koriandra sēklām: aplej ar ūdeni, filtrē un gatavo uzlējumu. Šāda tēja urīnu padarīs sārmaināku; lieto, ja ir gāzes un kuņģa traucējumi, pret sliktu dūšu un vemšanu.
Recepte: Indiešu zirnīši asajā mērcē
1 glāze sarkano lēcu
2 tējkarotes ingvera saknes, sarīvētas
1 tējkarote sinepju sēklas
2 tējkarotes sagrieztu svaigu koriandra lapu
4 sagriezti tomāti
3 sagriezti sīpoli
3 kapapenjo pipai, ar sēklām un sarīvēti
1 tējkarote vesela kumīna
1 tējkarotes veselu koriandra sēklu
6 daiviņas sasmalcinātu ķiploku
2 tējkarotes olīveļļas
1 glāze ūdens
Sāls pēc garšas
Norādījumi:
1. uzvāriet lēcas
2. katliņā uzkarsē eļļu, pievieno sinepju sēklas. Kad tās sāk lēkāt, pievieno sīpolus, ķiplokus, kalapenjo piparus, ingveru. Sautē līdz sīpoli un ķiploki ir zeltaini brūni. Pievieno koriandru un kumīnu. Pievieno sagrieztos tomātus. Sautē līdz tomāti ir gatavi.
3. Pievieno ūdeni. Vāra 6 minūtes. Pievieno gatavās lēcas, labi samaisa. Pievieno sāli pēc garšas. Samaisa. Pašās beigās pievieno sagriezto svaigo koriandru, noņem no uguns. Pasniedz karstu.
|
+371 286-688-54 herbals@herbals.lv SIA ELFARM HERBALSHOP LV40003936046 Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija Rekvizīti norēķiniem: AS Swedbank HABALV22 KONTS: LV66HABA0551017184222 |
Akcijas Kā pasūtīt? Kur nopirkt? Kā pasūtīt? Draugi Aurvēdiskie augi Uzzini savu Došu |
Dabur Organic India Himalaya Drug Planet Ayurveda Indian Henna Bioherba Herbals Diet Swanson LIFELINES |
|