_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

URID DAL Schani

Washed Dals bagāts ar dzelzi un B grupas vitamīniem, bez tam tas ir galvenais olbaltuma avots vēdiskajā kulinārijā

URID DAL WASHED Mung-dal (maš)  

Izcelsmes valsts: Mjanma

Iepakojums: 500g




URID DAL WASHED Mung-dalam no pupām ir sāja garša. To viegli izvārīt, organisms to viegli izmanto, un sakarā ar to Mung-dals ieteicams bērniem, veciem cilvēkiem un atveseļošanās periodā. Par Dalu sauc arī zupu, kuru gatavo no šīm pupām. Dalu pasniedz kā piedevas pamatēdienam vai pārlej rīsus. Ēdot ar maizi, dals var kļūt par pamatēdienu.



Dals bagāts ar dzelzi un B grupas vitamīniem, bez tam tas ir galvenais olbaltuma avots vēdiskajā kulinārijā. Dažas dala šķirnes olbaltumvielu ziņā neatpaliek no gaļas, bet ir šķirnes, kas šajā ziņā pat pārspēj gaļu. Kad dalu lieto kopā ar citiem olbaltumvielām bagātiem produktiem, - graudaugiem, riekstiem un piena produktiem, - tad organisms labāk izmanto olbaltumvielas. Piemēram, rīsa olbaltumvielas izmantojam par 60%, dala – par 65%, bet šos produktus lietojot kopā, olbaltums izmantojas par 85%.



Gatavošana: mung-dalu ieber platā kastrolī ar biezām sieniņām, ūdeni pievieno attiecībās 1:6, pievieno nedaudz sviesta, svaigu ingveru un šķipsniņu kurkuma. Ik pēc brīža apmaisa, kamēr ūdens sāk vārīties. Pēc tam uguni samazina, kastroli blīvi apsedz ar piegulošu vāku, vāra uz lēnas uguns, kamēr dals kļūst mīksts. Parasti tas prasa apmēram 45 minūtes.



Kičari



Kičari Pančakarmai:  1 porcija.

1. Ar glāzi nomēra 1 tilpumu rīsu un ½ tilpumu Mung-dal (maš). Vienai lielai porcijai nepieciešams 1/3 200gr. glāzes rīsu. Proporcijas – atbilstoši.

2. Tējkannā uzvāra ūdeni.

3. Kastrolī, kurā gatavosiet ēdienu, ieliek 1-2 tējkarotes Gi sviesta, un liek uz uguns.

4. Kad sviests izkusis, nekavējoties pievieno garšvielas. 30-40 sekunžu laikā garšvielas pievieno sekojošā kārtībā: a) vispirms veselas sinepju un kumina sēklas, - abus pa 1/3 tējkarotes; b) pēc tam maltu kurkumu, ingveru, koriandru un asafetidu – pa ¼ tējkarotes.

5. Uzkarsētajam sviestam ar garšvielām pievienojam rīsus un dalu. Visu samaisa un apcep apmēram 1-2 minūtes.

6. Pievieno vārošu ūdeni – 4 daļas (attiecībā pret nomērīto rīsa tilpumu). Mērīšanu veic ar to pašu glāzi vai krūzīti.

7. Visu samaisām, viss vārās. Pievienojam methi lapas un sāli pēc garšas.

8. Var pievienot vienu nelielu burkānu un nedaudz ķirbi – Kičari būs sulīgāks un garšīgāks.

9. Tūlīt samazinām liesmu un uz 20 minūtēm uzliekam taimeri.

10. Pēc 20 min. Kičari gatavs. Uguni izslēdzam. Gatavs!

11. Mazliet uzliekam Gi sviestu, zaļumus un melno sāli.

Labu apetīti!

 


Citi pērk

Basmati Rice Steamed with Moong, Split Beans 300g AKCIJA -30% 1.05€ Tvaicēti basmati rīsi ar mungo pupiņām un šķeltiem zirņiem
BLACK SALT Kala Namak Powder 200g 1.70€ Vulkāniskā melnā sāls Kala Namak - pulveris
CINNAMON POWDER HERBALS 100g 2.50€ Kanēļa pulveris

TOP preces

CHIA seeds 500g AKCIJA -30% 4.83€ Spēka un enerģijas avots
HIMALAYAN SALT Fine AKCIJA -30% 1.33€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
CHIA seeds 1kg AKCIJA -30% 8.75€ ČIA SĒKLAS (spāņu salvija)
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024