Ražotājs: GLOBAL FOOD TRADING, Indija, TRS, Indija
Melnais kardamons garšo pavisam atšķirīgi no zaļā kardamona un tam ir atšķirīgs aromāts. Melno kardamonu izmanto, gatavojot rīsu ēdienus, garšvielu maisījumus, zupas u.c. To lieto arī, sagatavojot garam masala - garšvielu maisījums, kas ir Ziemeļindijas virtuves pamatā. Melno kardamonu var izmantot gan veselu, gan maltu.
Melnajam kardamonam ir antibakteriālas un antiseptiskas īpašības. To ir ieteicams lietot arī, lai uzlabotu elpošanas ceļu un kuņģa veselību.
Tam ir svaigs aromāts, nedaudz pēc koksnes un piemērots vairāk pikantiem ēdieniem.
Melnais kardamons nav salds kā Zaļais kardamons. Tam ir intensīvāka un spēcīgāka garša. Zaļais vairāk piemērots saldajiem ēdieniem, maizītei un desertiem. Bet melnais vairāk piešķir dūmu garšu un pikantumu.
Lietošana: zupās, sautējumiem un marinādēs.
Ar melno kardamonu bieži aromatizē rīsus. Pievieno vienu vai divas kardamona pākstis uz katlu, kad vāra rīsus. Kardamonu var izmantot jebkura vārīta ēdiena aromatizēšanai. Svarīgi to pievienot sākumā, lai tas nodod savu garšu ēdienam. Arī izmantot kardamons, lai aromāts curries, piebilstot agrīnā stadijā maksimālu atbrīvošanu garšu.
+371 286-688-54 herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222