Masoor Dal Red Lentils
Izcelsmes valsts: Kanāda
Global Food Trading,
Iepakojums: 500g
Sarkanās lēcas. Ātri pagatavojamas, bez apvalkiem.
Sarkanās lēcas satur daudz augu proteīna, dzelzs, daudz vitamīnu un mikroelementu: kalcija, fosfora, joda, mangāna, kālija, cinka, kobalta, molibdēna, bora, A vitamīna, B grupas vitamīnus un vielas, kas veicina gremošanu (kalorizatori). Lēcas ir ļoti labvēlīgas ķermenim un ir bagātīgas ar neticamu daudzumu labvēlīgu īpašību, tām ir pozitīva ietekme uz nervu sistēmu, kuņģi, sirdi, urīnceļu sistēmu.
Sarkano lēcu galvenās labvēlīgās īpašības ir:
- Spēja pazemināt holesterīna līmeni; Iespējams, pateicoties šķiedrvielām, kas ir sastāvdaļa.
- Spēja stabilizēt cukura līmeni asinīs; To veic uz nešķīstošu diētisko šķiedru rēķina, kas kavē ogļhidrātus.
- Sirds veselības saglabāšana; Satur folskābi, magniju, kas labvēlīgi ietekmē sirdi.
- Palīdz uzturēt veselīgu gremošanu; Nešķīstošās šķiedras lēcas novērš aizcietējumus un citus gremošanas traucējumus (kolikas, gastrīts, čūlas).
- Dod ķermenis vairāk spēka; Dzelzs, kas ir daļa no lēcām, veicina skābekļa transportēšanu, kas savukārt nodrošina vienmērīgu ķermeņa darbību lielas fiziskas slodzes vai stresa apstākļos.
Kā pagatavot un pasniegt
Pirms vārīšanas lēcas ir jānoskalo. Mērcēt nevajag, jo sarkanās lēcas, atšķirībā no citām ātri vārās (10-15 min.). Vārīšanas laikā jums ir jāpārrauga ūdens līmenis, jo lēcas to ātri absorbē. Sāli var pievienot pašā beigās. Sarkanās lēcas ir labas zupām, kartupeļu biezenim, veģetāru kotlešu (plācenīšu) veidošanai. Vārīšanas procesā tās kļūst nedaudz bālas un ūdens kļūst bagātīgi dzeltens.