Iespējams, kādam tas būs liels pārsteigums, taču, jau gadiem alus raugs ir nopērkams aptiekās visā pasaulē. Alus raugs ir alus pagatavošanas procesa blakus produkts, ko nedrīkst sajaukt ar pārtikas raugu. Alus raugs ir dabīgs B grupas vitamīnu, dzelzs, selēna, hroma bioloģiski aktīvas formas, proteīna (visu neaizvietoto aminoskābju) un citu mikroelementu avots. Bagātīgais B vitamīnu sastāvs labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu, nostiprina matus un nagus, nepieciešams veselai ādai. Hroms palīdz uzturēt normālu cukura līmeni asinīs, selēns ir spēcīgs antioksidants. Alus raugs ir sevišķi ieteicams atveseļošanās un paaugstinātas nervu slodzes periodos. Brewer's Yeast tablets Alus rauga tabletes >>>
Mēs visi zinām parasto raugu, bieži izmantojam to cepšanai mājās. Bet ir arī alus raugs, kas nesen kļuvis īpaši populārs.
Ir jāzina! Parastais raugs ir vienšūnu sēnīte, tas ir, dzīvs organisms, kas var augt un vairoties. Tas tiek izmantots kopš seniem laikiem, galvenokārt maizes pagatavošanai. Tāpat to izmanto arī vīna, alus, kvasa un stipro alkoholisko dzērienu pagatavošanai. Raugs ir bagāts ar olbaltumvielām un lielu skaitu B grupas vitamīnu.
Alus raugs ir kaut kas cits. Lai to iegūtu, tiek izmantoti mākslīgi audzēti celmi. To izmanto ne tikai alus ražošanā. To uzmanto arī, lai uzlabotu veselību, ko ražo kā uztura bagātinātāju. Izmanto veselības uzlabošanas profilaksei.
Alus raugs tiek dzerts dažādos infekcijas slimību gadījumos, ādas slimības gadījumos, cukura diabētam, piņņu ārstēšanai. Pat, ja Tu esi veselīga dzīvessveida un uztura piekritējs, ar pārtiku vien ir grūti uzņemt visas organismam nepieciešamās vielas. Alus raugs ir dabīgs uzturlīdzeklis, ko iekļaujot savā ikdienas ēdienkartē un skaistumkopšanas produktu plauktā, mēs izdarām lielu pakalpojumu mūsu organismam.
Alus raugs ir vērtīgs produkts, ko ikdienas ēdienkartē iekļaut vegāniem un veģitāriešiem, jo tas ir viens no reti sastopamajiem, dzīvniekiem draudzīgajiem, vitamīna B12 avots.
Lai vai cik neticami tas neizklausītos, alus raugs cilvēkiem ir brīnumlīdzeklis. Iekļaujot alus raugu savā ēdienkartē, ne tikai enerģijas pieplūdums būs jūtams, bet arī metabolisms strādās efektīvāk. Kopējais veselības un pašsajūtas stāvoklis uzlabosies! Pat, ja sākotnēji rauga garša var nešķist tik patīkama, ar laiku jūs noteikti to iemīlēsiet un nenožēlosiet, ka esat uzdrīkstējušies. Organisms būs Jums pateicīgs!
Alus raugu var pievienot jebkurā ēdienreizē, gandrīz jebkuram sāļam ēdienam. Alus raugam ir garša, kas mazliet atgādina siera garšas notis. Pavāri iesaka alus raugu pievienot maltai gaļai, kartupeļu un makaronu ēdieniem, rīsiem, salātiem, sautējumiem un pat popkornam. Alus raugu var uzņemt, protams, arī viszināmākajā no tā uzņemšanas veidiem, kas ir nefiltrētā un dzīvā alus dzeršanā. Pietam, šāda veida alus ir ne tiaki veselīgāks, bet arī kvalitatīvāks un garšīgāks. Tieši šī iemesla dēļ arī aldaris Rolands Zaharovs sava Madonas alus ražošanai ir izvēlējies šo veidu.
Kādā veidā tas tiek ražots
Pārdošanā to var atrast trīs veidos:
• Šķidrumā. Šķidrajam alus raugam ir visspēcīgākais efekts. Bet tam ir trūkums: īss uzlgabāšanās termiņš. Piemēram, mājās temperatūra saglabā savu efektu apmēram 8 stundas, bet ledusskapī tikai 24 stundas.
• Pulverī vai granulās. Uzglabājas krietni ilgāku laiku, nekā šķidrumā (tāpat kā parastais raugs).
• Brūnas, apaļas formas tabletes. Ir raksturīga rauga smaržai. Nav piemaisījumu vai bagātināts ar dažādām piedevām. Parasti iepakojumā ir 60 tabletes. Šādā formā tie ir ērtāk lietojami.
Alus raugs ir viens no efektīvākajiem uztura bagātinātājiem, kas satur:
• 14 vitamīnus: B grupas (nodrošina normālu centrālās un perifērās nervu sistēmas darbību, novērš Parkinsona slimības rašanos, paātrina šūnu atjaunošanos, uzlabo redzi, palēnina novecošanās procesu), kā arī C, D, E, F, PP;
• 17 aminoskābes, no kurām lielākā daļa ir neaizstājamās;
• nepiesātinātās taukskābes (arahidonskābes, oleīnskābes un linolskābe);
• kālijs, hroms, kalcijs, selēns, fosfors, cinks, dzelzs, nātrijs, sērs, varš un citi mikroelementi.
• Visi alus raugā esošie vitamīni ir ūdenī šķīstoši un tāpēc organismā neuzkrājās. Alus raugs ievērojami uzlabo veselību vitamīna deficīta un hipovitaminozes gadījumā. Alus raugu iesaka veģetāriešiem, jo tas satur folskābi, kuru organisms parasti iegūst no gaļas. Folijskābe tiek iesaistīta DNS sintēzes procesā šūnu dalīšanās laikā un tā labvēlīgi ietekmē auglības funkciju.
Brewer's Yeast tablets Alus rauga tabletes >>>
Kā raugu izmantot
Alus raugs, atšķirībā no alus, nesatur alkoholu. Tādēļ tas ir atļauts ņemt bērniem no trīs gadu vecuma. Pirms lietošanas dzīvo raugu atšķaida ar pienu, augļu vai dārzeņu sulu vai ūdeni proporcionāli: vienu ēdamkaroti alus rauga uz pusi glāzes šķidruma. To vajadzētu lietot pēc ēdienreizes. Parasti uz iepakojuma ir norādīta deva. Ja nē, tad dienā var lietot 2 tējk. pulvera, atšķaidot ar 0,5l ūdens. Lietošanas kurss ilgst 1 mēnesis. Tad nepieciešams pārtraukums 2-3 mēneši. Sauso alus raugu var pievienot arī salātiem, jogurtiem, galvenajiem ēdieniem - vienkārši tos apkaisīt ar nelielu šī pulvera daudzumu.
Profilaksei ir ieteicama šāda deva:
• bērniem vecumā no 3 līdz 6 gadiem ārsts izrakstīs zāļu devu;
• bērniem no 6 līdz 12 gadiem - 3 reizes dienā pa 1 tējkarotei;
• bērniem vecumā no 12 līdz 16 gadiem - 3 reizes dienā pa 1 ēdamkarotei;
• pieaugušajiem (virs 16 gadiem) - 2-3 ēdamkarotes 3 reizes dienā.
Citos gadījumos alus rauga lietošana ir atkarīga no slimības:
• ādas problēmām (pūtītēm, izsitumiem) un vitamīnu deficītam pusstundu pirms ēdienreizes vismaz 2 reizes dienā jālieto ēdamkaroti dzīvā rauga, kas atšķaidīts pienā;
• ar zemu kuņģa skābumu - 3 reizes dienā, pusstundu pirms ēšanas, dzert 2 ēdamkarotes rauga, atšķaidītu ūdenī;
• ar kuņģa dedzināšanu un spazmām zarnās - 3 reizes dienā, pusstundu pirms ēdienreizes, ņem rauga ēdamkarote (sajauciet ar ūdeni). Pievienojiet šķīdumam pusi tējkarotes rīvētu ingveru;
• kolīts un enterokolīts - 2-3 reizes dienā, starp ēdienreizēm, dzert ēdamkaroti rauga (atšķaidītu ar glāzi burkānu sulas).
• bezmiegs - 20 dienas dzer vienu ēdamkaroti dzīvu raugu, kas sajaukts glāzē silta piena uz nakti. Pievieno malta kardamona šķipsniņu.
Kam alus raugs ir īpaši noderīgs?
• ja ir B grupas vitamīnu trūkums;
• ja ir traucējumi minerālvielu un ogļhidrātu metabolismā;
• gremošanas sistēmas patoloģijām;
• ar ādas slimībām;
• ja ir nepietiekams uzturs;
• pārmērīga garīga un fiziska stresa gadījumā;
• ja ir anēmija;
• lai novērstu sirds un asinsvadu slimību attīstību;
• cukura diabēta gadījumā;
• ja esat pakļauti radioaktīvām un ķīmiskām vielām;
• ar lieko svaru vai aptaukošanos.
• ar nervu sistēmas slimībām;
• pie intoksikācijas
Kāds labums no rauga lietošanas?
Alus raugam ir daudzkārtīgs efekts:
• Īpaši labvēlīga iedarbībai uz matiem, padara tos stiprākus, biezākus, novērš matu izkrišanu.
• Labvēlīga ietekme uz nagiem, kas kļūst spēcīgāki, ne lūzt, to virsma kļūst vienmērīga un spīdīga.
• uzlabo apetīti, normalizē gremošanu un vielmaiņu.
• veicina optimāla svara sasniegšanu. Ja ķermeņa masa ir pārmērīga, tad metabolisma procesu paātrināšanās dēļ jūs varat zaudēt dažas papildu kilogramus. Cilvēki ar zemu svaru, lietojot raugu atkal var iegūt papildus svaru. Šo efektu bieži izmanto sportisti, kuri vēlas veidot muskuļu masu;
• Pozitīvi ietekmē kuņģa-zarnu trakta darbību. Uzlabo gremošanu, atjauno zarnu mikrofloru, novērš sliktu dūšu, novērš paaugstinātu gāzes veidošanos un vēdera uzpūšanos.
• Stiprina imunitāti. Labs profilakses pasākums pret sezonas infekcijām un vīrusiem.
• Palielina tonusu un darba spējas. Noņem stresu, atbrīvo no noguruma sajūtu.
• Noderīgs priekš nervu sistēmas, uzlabo garastāvokli.
• Darbojas kā antioksidants, palīdz saglabāt jaunību.
• augstā hroma satura dēļ atvieglos pacientu ar II tipa cukura diabētu stāvokli;
• novērstu aknu vēža sākšanos un attīstību;
• nomierina, palīdz pie emocionālā izsīkuma, garastāvokļa svārstībām;
• atjauno spēkus pie fiziska izsīkuma, anēmijas, stiprina imūnsistēmu;
• ormalizē sirds un asinsvadu sistēmu;
• palīdz saglabāt optimālu skābju-bāzes līdzsvara līmeni organismā;
• palīdz atbrīvoties no pusaudžu pūtītēm, izsitumiem, uzlabo ādas stāvokli furunkulozes, dermatozes, ekzēmas, psoriāzes gadījumā;
Bez tam, to izmanto kosmetoloģijā, masku veidā sejai un matiem.
Brīdinājums
Kurš nedrīkst lietot? Pirmkārt, bērniem, kas jaunāki par trim gadiem. Tad - vecākiem cilvēkiem (alus raugā ir daudz nukleīnskābes, kas ir kontrindicēts vecākiem cilvēkiem). Tāpat tas ir aizliegts arī tiem, kam ir nieru un urīnceļu slimības. Un visbeidzot, tas ir nevēlams tiem cilvēkiem, kuri nedrīkst ēst glutēnu.
Alus raugs ir atļauts grūtniecēm, bet tomēr pirms tā lietošanas ieteicams konsultēties ar ārstu.
Attiecībā uz alerģijām vairumā gadījumu alus raugs to neizraisa. Lai gan var būt gadījumi, kad to lietojot, var rasties nieze, nātrene.
Kāda ir rauga izmantošanas ietekme
Dažiem cilvēkiem ir bailes izmantot alus raugu, jo baidās, ka viņi kļūs resni. Bet lielākā daļa no tiem, kas to izmanto, saka, ka tas tā nav. Kaut arī viņu apetīte palielinās (pateicoties uzlabotajam vielmaiņas procesam), bet, pareizi ēdot, svars nepalielinās. Daudzi no savas pieredzes ir iemācījušies, ka no alus rauga nepaliek resni, bet tieši otrādi - dažos gadījumos pat zaudē svaru!
Gandrīz visi lietotāji atzīmē matu un naglu uzlabošanos, viņi kļūst veselīgāki un skaistāki. Bet dažreiz ir arī pretēji viedokļi, ka ādas un matu stāvoklis nav uzlabojies, pūtītes nav pazudušas. Kopumā, tāpat kā viss, alus rauga ietekme ir jāpārbauda uz sevi. Varbūt priekš jums tā tiešām būs panaceja.
Alur rauga izmantošana kosmētikā
Alus rauga sejas maskas ir efektīvas izsitumu, pūtītes utt. ārstēšanai. Sasmalciniet 2 tabletes alus rauga (vai 2 tējk. sausā pulvera), pievienojiet 3-4 ēdamkarotes kefīru un samaisiet. Ļaujiet maskai stundu līdz pusotru nostāvēties, līdz tā sabiezē. Tad uzsmērējiet to uz sejas un kakla, un turiet 15 minūtes. Pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni. Tā labi attīra normālu un taukainu ādu, tai ir balinošs un izlīdzinošs efekts.
Sausa ādai kefīra vietā nepieciešams pievienot pienu vai vēl labāk – saldo krējumu. Sagatavojiet maisījumu, pēc tam uzklājiet uz ādas un turiet 20 minūtes. Tā atsvaidzinās, noņems smalkas krunciņas un atjaunos ādu.
Alus rauga maskas atjauno matus, piešķir tiem spīdumu un veselīgu izskatu. Dziednieciskā efekta iedarbībai pietiek ar vienu reizi nedēļā (biežāk tas nav nepieciešams).
Taukainiem matiem sajauciet vienu tējkaroti sausu alus raugu ar 2 ēdamk. ūdens un 1 svaigu olu. Ielieciet maisījumu siltā vietā uz vienu stundu, lai uzbriest un sarūgst. Tad uzlieciet to uz matiem, pārklājiet ar dvieli un turiet stundu. Tad rūpīgi izskalojiet ar siltu ūdeni bez šampūnu.
Sausiem matiem sajauc 1 tējkaroti sausu alus raugu ar 0,5 tases jogurta un 1 tējkaroti medus. Tad rīkojieties tāpat kā iepriekš.
Matu maskas iesaka lietot ne retāk kā reizi nedēļā (trīs nedēļas pēc kārtas, tad 7-14 dienu pārtraukums):
• sausiem matiem sajauciet pusi tasi kefīra ar 10 g sausa rauga un tējkaroti medus. Masu atstāj uz pusstundu, pēc tam to uzklāj matiem, tur siltumā, aptin galvu un pēc stundas izmazgā maisījumu kā parasti;
• taukainiem matiem sajauc 10 g sausa alus rauga ar ēdamkaroti ūdens un neapstrādātu vistas olu. Pēc stundas maisījums uzpūtīsies, tad to ieklāt matos un aptīt ar dvieli tur stundu un izmazgā ar siltu ūdeni.
Brewer's Yeast tablets Alus rauga tabletes >>>
|
+371 286-688-54 herbals@herbals.lv SIA ELFARM HERBALSHOP LV40003936046 Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija Rekvizīti norēķiniem: AS Swedbank HABALV22 KONTS: LV66HABA0551017184222 |
Akcijas Kā pasūtīt? Kur nopirkt? Kā pasūtīt? Draugi Aurvēdiskie augi Uzzini savu Došu |
Dabur Organic India Himalaya Drug Planet Ayurveda Indian Henna Bioherba Herbals Diet Swanson LIFELINES |
|