MANUKA HONEY - Manuka medus 150+ 250g
Iepakojums: 250g
Ražotājs: Manuka Health, Jaunzēlande
Dabisks produkts
Uztura metilglioksāla (MGO) līmeņa indekss ir 100.
Manukas medus ir vienīgais pasaulē zināmais medus, kura īpašības ir saistītas ar tā sastāvdaļu neperoksīdu aktivitāti.
Manukas dzimtene ir Jaunzēlande, Austrālija un Tasmānija. Ziedēšanas laikā, augs ražo antibakteriālu vielu, ko sauc par metilglioksālu, kas tiek savākta kopā ar bišu nektāru ziedu apputeksnēšanas laikā. Kamēr citi medus veidi parasti zaudē savu pretmikrobu potenciālu, pakļaujoties gaismai un karstumam, manuka, pateicoties metilglioksālam, turpina nodrošināt antiseptiskas, pretiekaisuma īpašības. Turklāt manukas īpašības tiek saglabātas pat apstarojot un sterilizējot, kas padara to par patiesi neaizstājamu produktu medicīniskai lietošanai.
Aprakstītā medus unikalitāti atklāja profesors Pīters Molāns, viņš atklāja, ka šis sastāvs saglabā savas ārstnieciskās īpašības arī tad, ja tiek noņemts visu šķirņu medus saturošais ūdeņraža peroksīds. Cēlonis nebija zināms, līdz 2008. gadā tika atklāts metilglioksāls. Šai vielai ir pretmikrobu iedarbība, un tā atrodas ne tikai augos, bet arī dzīvnieku šūnās. Tas nonāk cilvēka asinīs, un no turienes izplatās pa šūnām, izvadot no tām visu mitrumu, baktērijām nepaliek barības, tāpēc tās iet bojā.
Manukai ir sava efektivitātes mērīšanas sistēma, kas tiek aprēķināta, pamatojoties uz baktēriju un vīrusu nāves līmeni. Vecais nosaukums ir “unikālais manuka faktors” (UFM), jaunais ir uztura metilglioksāla (MGO) līmeņa rādītājs. Attiecīgi, jo augstāks šis rādītājs, jo augstākas ir medus antioksidanta, pretiekaisuma, antibakteriālās īpašības.
Šāda veida medu var izmantot arī kā līdzekli ne tikai iekšēji, piemēram, pie kuņģa-zarnu trakta slimībām, grēmām, iekaisīgu zarnu sindroma, bet arī kā līdzekli saaukstēšanās un rīkles ārstēšanai. To var lietot arī ārīgi, jo īpaši ar pinnēm, tas ietaupīs pat ar kukaiņu kodumiem.
Produkts satur vidēju daudzumu glikozes, daudz fruktozes un nedaudz maltozes un saharozes. Sastāvā ir šādas noderīgas sastāvdaļas:
• B, C, K un E grupas vitamīni;
• jods;
• kālijs;
• neliels daudzums dzelzs, fosfora, kalcija, mangāna un selēna.
Īstā manuka medus ražošana tiek veikta tikai Jaunzēlandē un to stingri kontrolē valsts, tāpēc nav iespējams palielināt tā ražošanu, pievienojot cukuru vai cukura sīrupu. To sertificē un ražo tikai dravās vietējās bites, kuras stingri aizliegts barot ar ķīmiskām piedevām.
Lietošana: Izbaudiet Manuka Honey katru dienu vai pēc vajadzības; piemērots arī uzklāšanai uz ādas.
Sastāvdaļas: Jaunzēlandes savvaļas manuka medus. Garantēts, ka nesatur pesticīdus.
Uzturvērtība (100 g) – 1400 kJ/335 kcal: tauki 0g (no tiem piesātinātās taukskābes 0g), ogļhidrāti 82 g (no tiem cukuri 82 g), olbaltumvielas >0.5g, sāls 0.01g.
Prece ir pievienota grozam.